Δύο χαμένες στάσεις (αφήγηση)

"Το ταξίδι δεν είχε παρεκκλίνει καμία φορά ..μέχρι τότε.. Γιατί εκείνο το μεσημέρι προς απόγευμα, κάτι άλλαξε. Κάτι πολύ περίεργο συνέβη..."

Από το «Souroudi»

11 / 08 / 2006


Στις σπηλιές της παλιάς δόξας (άρθρο)

"Στις σπηλιές της παλιάς δόξας

πάνω στα βουνά

τριγυρνάνε κάθε βράδυ

άγρια στοιχειά..."

Από τον «Someone Else»

19/ 10 / 1984


Ξέρω ένα σωρό ιστορίες (άρθρο)

Μέρος Β' - "Στο θέατρο"

"Δε βλέπω να φεύγει κανένας, πράγμα που με απογοητεύει ελαφρώς, αν και ήταν αναμενόμενο. Εντάξει λοιπόν, ας πάμε όλοι στα παρασκήνια. Εκεί θα μοιραστούν τα κοστούμια και οι μάσκες. Μην ανησυχείτε για τους διαλόγους, εκτελεί χρέη υποβολέα η αφεντιά μου. Χωρίς κοινό, θα αισθανθούμε όλοι μας πολύ άνετα. Η Διεύθυνση του θεάτρου έχει φροντίσει, πολύ σοφά, να απομακρύνει όλους τους καθρέπτες..."

Από τον «Saturnius»

14 / 11 /2004


Ξέρω ένα σωρό ιστορίες (άρθρο)

Μέρος Α' - "Μπορεί να συμβεί και σ' εσάς"

"Ο Καθηγητής ξαναπαίρνει το λόγο. 'Μάλιστα! Πρώτα πρώτα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Επικαλείστε συνέχεια, καθώς και η συνομιλήτρια μας, την κοινή μαρτυρία πεντακοσίων τόσων ανθρώπων. Με βάση αυτό θεωρείτε ότι οι αναμνήσεις που έχετε από το συμβάν έχουν μεγάλο βαθμό αντικειμενικότητας, μια βάση όμως που δεν είναι και τόσο στέρεη, όσο νομίζετε..."

Από τον «Saturnius»

10 / 01 / 2004


Βαθιά, πολύ βαθιά... (διήγημα)

"Συνειδητοποιήσαμε, με τον καιρό, ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι το απόλυτα εχθρικό. Αν και δεν έχουμε ιδέα του τι είναι αυτό, ξέρουμε ότι θα πρέπει να είναι κάτι που ο Άνθρωπος έχει αντιμετωπίσει ξανά, ίσως στο πολύ μακρινό παρελθόν, γιατί ο φόβος που προκαλεί μας είναι, κατά κάποιο τρόπο, οικείος και η ρίζα του προϋπάρχει στις ψυχές μας, ήδη από τη στιγμή της γέννησης μας. Το αντικείμενο αυτού του φόβου παραμένει απροσδιόριστο. Πολλοί από εμάς επισκέπτονται αυτά τα σπήλαια, στα έγκατα του στέρεου φλοιού της Γης, και δεν έχει αναφερθεί ποτέ τίποτα που να μπορεί να εκληφθεί σαν εχθρική ενέργεια, τίποτε που να δικαιώνει αντικειμενικά την αίσθηση της απειλής, εκτός από μια ψυχολογική διαταραχή που έχει σαν αποτέλεσμα μια παρέκκλιση της προσωπικότητας και μια επιλεκτική αμνησία, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τη δημιουργία ψευδών αναμνήσεων..."

Από τον «Saturnius»

16 / 04 / 2004


Το μαύρο UFO (αφήγηση)

"Πρέπει να ήταν κατά τις έξι όταν παρατήρησαν ένα μαύρο στρογγυλό αντικείμενο, με φαινομενική διάμετρο περίπου ίδια με αυτή της σελήνης, που έπεφτε αργά - αργά, αφήνοντας πίσω του μια στήλη από πολύ πυκνό, μαύρο καπνό. Υπολόγισαν ότι δεν θα ήταν πάνω από δυο - τρία χιλιόμετρα μακριά τους και όχι πάνω από πεντακόσια μέτρα ψηλότερα από το έδαφος, αν και δε μπορούσαν να είναι σίγουροι, δεν υπήρχαν σταθερά σημεία αναφοράς που θα βοηθούσαν..."

Από τον «Someone Else»

17 / 11 / 2003


Τα τέρατα ήρθαν (διήγημα)

"Αλλά το Όνειρο ζούσε και ήταν σίγουροι ότι θα ερχόταν σύντομα μια μέρα που θα κατακτούσαν τα Αστέρια, θα τους προσφέρονταν για έπαθλο αμέτρητες Εδέμ, αντάξιες της παντοδυναμίας τους. Μα οι επιστήμονες κοίταζαν σκεπτικοί τον Ουρανό και απέφευγαν να καθορίσουν τον χρόνο που θα ξεκινούσε η επική εξάπλωση..."

Από τον «Saturnius»

20 / 05 / 2003


Πίσω (διήγημα)

"Τη νύχτα δε μπόρεσα να κοιμηθώ. Μια μελαγχολία ανάμικτη με νοσταλγία με είχε κυριεύσει. Άρχισα να σκέφτομαι την άχαρη ζωή μου. Τι είχα καταφέρει; Ποιος ήταν ο σκοπός μου; Γιατί τόσα χρόνια δεν είχα κοιτάξει ποτέ ξανά τον ουρανό; Γιατί τόσα χρόνια δεν είχα κοιτάξει ξανά μέσα μου; Όλη μου η ζωή όπως ξέρεις ήταν η δουλειά μου..."

Από τον «Someone Else»

29 / 01/ 2003


Το βρισίδι είναι κολλητικό (διήγημα)

"Της υπέδειξε ότι, ναι μεν θα ερχόταν βοήθεια αλλά αυτό σήμαινε πως θα τους έβρισκαν όλους εκεί, ένα Καταδρομικό τελευταίας γενιάς, με πλήρη σύνθεση από εκπαιδευμένους Αξιωματικούς του Στόλου και πλήρη οπλισμό, να παίζουν το κρυφτούλι μ΄ ένα παλιό σκαρί, αν βέβαια δεν δεχόταν ωστόσο επίθεση. Κι αυτό δεν θα ήταν και τόσο καλό για την καριέρα τους. Καθόλου μα καθόλου καλό, όταν ένα κοτζάμ TTF, αναγκάζεται να καλέσει μια ντουζίνα πολεμικά να το σώσουν από έναν τρελό με ένα παλιό διαστημόπλοιο, λίγο πιο μεγάλο από διαστημο-γιώτ..."

Από τον «Saturnius»

27 / 01 / 2003


Εμείς, αυτοί και τα μυστήρια (άρθρο)

"Στις συναντήσεις μας, είναι αναπόφευκτο να κυριαρχούν οι αναμνήσεις : συζητάμε για πρωινά που με τον ήλιο να λάμπει στην πλάση και την καρδιά μας ξεκινούσαμε το ανέβασμα της Πεντέλης χωρίς να έχουμε πάντα κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό μας αλλά με τόσο ενθουσιασμό!..."

Από τον «Fratter 8»

04 / 11 / 2002


Η Σοφίτα (αφήγηση)

"Δε θα έπρεπε να υπάρχει διότι απλούστατα, όταν εμείς είχαμε μπει και εξερευνήσει το σπίτι, σοφίτα δεν υπήρχε. Αν υπήρχε, θα ήταν το πρώτο μέρος που θα είχαμε κοιτάξει. Όχι, από το δωμάτιο με το έντονο μπλε χρώμα ξεκινούσε μόνο μια παλιά ξύλινη σκάλα η οποία κατέβαινε προς τα κάτω, προς το ισόγειο του σπιτιού..."

Από τον «Azure»

01 / 11 / 2002


Μια περίεργη εξαφάνιση (αφήγηση)

"Έκπληκτοι, προσπαθήσαμε να βρούμε τα ίχνη της μπουλντόζας από το σημείο αυτό και μετά αλλά τίποτα. Όχι, δεν είχαν καλυφθεί από το χιόνι. Τα ίχνη φαινόταν να στρίβουν για λίγο αριστερά (προς το μοναστήρι) και εκεί σταματούσαν. Φυσικά, μπουλντόζα δεν υπήρχε πουθενά..."

Από τον «Azure»

14 / 10 / 2002


Σε βαθιά νερά (αφήγηση)

"Κατάλαβα αμέσως την ανοησία που είχα κάνει. Το πιο λογικό θα ήταν να σηκωθώ να φύγω αλλά δεν το έκανα. Άρχισα να προσπαθώ να χαλαρώσω για να κάνω μια καλή βουτιά αλλά πώς να το καταφέρω; Ήταν σχεδόν σκοτάδι και βουτούσα δεύτερη φορά σε βάθος που σίγουρα ήταν έξω από τις δυνατότητές μου..."

Από τον «Fratter 8»

04 / 10 / 2002