2

 


 

Τι σου είναι η δίψα για διαφήμιση και προβολή, έ;

 

Προ διημέρου, φίλος και συνεργάτης μας μας ενημέρωσε για ένα επερχόμενο επεισόδιο της σειράς "Δεν μπορώ" (ή κάτι τέτοιο) της κυρίας Μάνας Φρούζα, με τίτλο "Φαντάσματα", που θα προβαλλόταν στις 17/09/03 στο κανάλι "Βήτα". Ο φίλος μας μας προέτρεψε να δούμε την εκπομπή, καθότι, όπως είπε, θα προβαλλόταν και ένα παράξενο video, τραβηγμένο στη σπηλιά της Πεντέλης.

 

Τώρα, με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες μας από εκπομπές του είδους αυτού, όπου διάφοροι τύποι προσπαθούν να προβληθούν και να επιβληθούν μεταξύ τους, αλαλάζοντας και χειρονομώντας μπροστά σε έναν παρουσιαστή που ψοφάει για ποσοστά τηλεθέασης και ένα κοινό που ενδιαφέρεται περισσότερο να διασκεδάσει τρομάζοντας και ανατριχιάζοντας με τα λεγόμενα των καλεσμένων παρά να ανακαλύψει την όποια αλήθεια ενδεχομένως κρύβεται πίσω από κάποια περιστατικά, ώστε να ενημερωθεί για την ουσία τους (δύσπεπτη αυτή η ουσία), εφοδιαστήκαμε με ποπ κορν και ετοιμαστήκαμε να διασκεδάσουμε.

 

Τα 'χαμε δει όλα νομίζαμε (κούνια που μας κούναγε), και μετά τη μυστική βάση των Έψιλον που κρύβει η Πεντέλη, τα πυρηνικά απόβλητα που βρίσκονται θαμμένα στο υπέδαφος της σπηλιάς, τα υπόγεια τούνελ που εκτείνονται ως την Αλάσκα και τους μυστηριώδεις Βριλλ που διαβιούν στις πλαγιές του δύσμοιρου βουνού, νιώθαμε βέβαιοι ότι ήμασταν απρόσβλητοι και ότι μπορούσαμε να αντέξουμε τα πάντα (οποία υπεραισιόδοξη αυταπάτη).

 

Όμως το πλήγμα ήταν βαρύ και ο θώρακας μας αποδείχθηκε χάρτινος μπροστά σε βλήματα τέτοιου βεληνεκούς και μπαρούφες τόσο οξύαιχμες. Λαβωμένοι ακόμα από την τραυματική εμπειρία και υποφέροντας στο κρεβάτι του πόνου, μεταφέρουμε σε εσάς τους τυχερούς που δεν παρακολουθήσατε την εκπομπή και γλυτώσατε από τον ορυμαγδό της ανελέητης αυτής μπουρδολογίας τις αλγεινές μας θύμησες.

 

Θυμόμαστε:

 

Την παρουσιάστρια του show, που δίχως να καταλαβαίνει το παραμικρό απ' όσα άκουγε, και μπερδεύοντας διαρκώς τα αυγά με τα πασχάλια και την Παλλήνη με το Πικέρμι και την Πεντέλη, κρατούσε συνεχώς τα μάγουλα της σε μια πόζα έκπληξης και επιτηδευμένου σκεπτικισμού. Συγκλονισμένη από το βάθος των όσων αποκαλύπτονταν στην εκπομπή της, ειδοποίησε στο τέλος την τραγουδίστρια Μπέθυ Αργυρουλάκη για να σηκώσει κι αυτή λίγο από το βάρος των αποκαλύψεων.

 

 

  Το φιλοθεάμον κοινό, που παρ' ότι "δεν πιστεύει σ' αυτά τα πράμματα", πάντοτε έλκεται και παρακολουθεί τέτοιου είδους παραστάσεις, περιφερόμενο από θίασο σε θίασο.

 

 

Τον σοφό, παλαίμαχο, βετεράνο ερευνητή, που δίχως ποτέ να σηκωθεί από την καρέκλα του εξηγούσε και ανέλυε εκ του μακρόθεν και τηλεφωνικώς πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Έτσι, η φωτογραφία με τον καπνό του τσιγάρου που είχε στο στόμα του ο μπογιατζής καθώς την τράβαγε (έχουμε καταστρέψει αρκετές φωτογραφίες με τον ίδιο τρόπο, καθ' ότι καπνιστές - κακή συνήθεια το τσιγάρο παιδιά, εκτοπλάσματα να δουν τα μάτια σας) κατοχυρώθηκε ως εκτόπλασμα, ενώ με μια παραλλαγή της γνωστής αυταπάτης του εκκρεμούς ανίχνευε κάθε μορφής «ενέργειες». (Κρατώντας ένα οποιοδήποτε αυτοσχέδιο εκκρεμές στο χέρι του, ο «πειραματιστής» τού υποβάλλει μια ερώτηση και το εκκρεμές καλείται να ταλαντωθεί ανάλογα με τη μυστηριώδους προέλευσης απάντηση. Το εκκρεμές απαντά πάντοτε ανάλογα με τα πιστεύω του πειραματιστή. Η κίνηση αυτή δεν προέρχεται από το υπερπέραν αλλά από τις υποσυνείδητες μικροκινήσεις του χεριού του πειραματιστή. Δοκιμάστε το. Μετά, προσπαθήστε να προκαλέσετε ταλάντωση σε ένα εκκρεμές που δεν κρατάτε στο χέρι.)

 

 

Το φιλοθεάμον κοινό, που έχοντας ανοίξει η όρεξη του για «αλήθειες» και «αποκαλύψεις» στρώθηκε στο τραπέζι περιμένοντας το σερβίρισμα του ψητού.

 

 

  Τον απατεωνίσκο θεομπαίχτη, που έχοντας κρυμμένους στα μπράτσα, κάτω από το σακάκι του, δύο ηλεκτρομαγνήτες, περιέστρεφε ένα κομμάτι μαγνητισμένο χαρτόνι, ενεργοποιώντας τους εναλλάξ και αντιστρέφοντας πολικότητες (αυτό και άλλα πολλά «μαγικά» μπορείτε να βρείτε στο Μοναστηράκι). Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωνε την αυθεντικότητα του εκτοπλάσματος της φωτογραφίας (που πολύ βολικά έπρεπε να κρατάει ο ίδιος για να λειτουργεί η «μυστηριώδης» συσκευή ανίχνευσης ψυχοδιανοητικομαγνητικών ρευστών), αλλά επίσης επικοινωνούσε και με τον κόσμο των πνευμάτων. Υπενθυμίζοντας διαρκώς το όνομα του, σίγουρα θα αποσπάσει στο μέλλον αρκετά χρήματα από αφελείς νοικοκυρές (καλά να πάθουν).

 

 

Το φιλοθεάμον κοινό, που έχαφτε, μάσαγε και χώνευε τα άτυχα θεάματα-θύματα-θέματα που του σερβίρονταν ως εδέσματα.

 

 

Τους ακούραστους κυνηγούς (διώκτες) και εραστές (με το ζόρι) της γνώσης, εκκολαπτόμενους ερευνητές και σοφούς «γνώστες», που παρακολουθούσαν τα δρώμενα και επιχειρούσαν διαφωτιστικές-ενημερωτικές παρεμβάσεις.

 

 

Το φιλοθεάμον κοινό, που χορτασμένο μετά το «γεύμα» βάλθηκε να ανταλλάξει απόψεις και να επανέλθει στο τραπέζι μελλοντικά, για περισσότερα «γεύματα».

 

 

Τους απανταχού «ανατόμους των αληθειών», που με χειρουργική δεξιοτεχνία και πάντα μπροστά σε κοινό επιχειρούσαν να διεισδύσουν στην αλήθεια και να φτάσουν το νυστέρι ως το κόκαλο.

 

 

Το φιλοθεάμον κοινό, που κατάφερε τελικά να τρομάξει και να νιώσει τις επιδιωκόμενες ανατριχίλες στην πλάτη, μετά την επαφή του με τον κόσμο των πνευμάτων και των φαντασμάτων (και των UFO).

 

 

Τους εκπροσώπους του internet forum "exoterica", που στην αρχή κέρδισαν τη συμπάθεια μας καθώς, παρ' ότι διακόπτονταν συνεχώς, δε διέκοπταν τους άλλους καλεσμένους, το video που πρόβαλαν θα μπορούσε όντως να συγκαταλεγεί ανάμεσα στα περίεργα που έχουν κατά καιρούς καταγραφεί από μηχανήματα μέσα στη σπηλιά και είχαν και πολύ χαμηλό ποσοστό εκτόξευσης μπουρδοκοτσάνας (για την ακρίβεια, καταγράψαμε μόνο μια, κάτι σχετικά με την αδυναμία που παρατηρείται στις ψυχές των δυτικών κοινωνιών να αντιληφθούν έγκαιρα το θάνατο του κατόχου τους). Αρχικά δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε αν αυτό οφειλόταν σε σοβαρότητα ή στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που τους επιτράπηκε να μιλήσουν. Ο φίλος, όμως, που μας είχε ειδοποιήσει αρχικά σχετικά με την εκπομπή (και που εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να του κόψουμε την καλημέρα μετά το χουνέρι που μας έστησε) μας έλυσε την απορία.

 

 

Όπως λοιπόν πληροφορηθήκαμε, κάποιοι εκπρόσωποι του εν λόγω forum, μετά το show και παρά το φιάσκο με τον απατεωνίσκο θεομπαίχτη, δεν πήραν το μάθημα τους και σκοπεύουν να επανεμφανιστούν στη συγκεκριμένη εκπομπή, εκθέτοντας και άλλα θεάματα-θύματα-θέματα στο φιλοθεάμον κοινό. Θριαμβολογούν για το γεγονός της εγγραφής νέων μελών στο forum τους μετά το show και υπόσχονται να επανέλθουν δριμύτεροι για ακόμα περισσότερη αυτοπροβολή. Καημένη Πεντέλη.

 

 

Το αστείο όμως είναι ότι κάποιος απ' αυτούς, δεχόμενος κριτική για τις επιπτώσεις που θα έχει η τακτική αυτή στην Πεντέλη (τα γνωστά πλήθη μετά από κάθε δημοσιότητα) και ιδιαίτερα στη σπηλιά, προτείνει τη δημιουργία ομάδων περιφρούρησης/ενημέρωσης/διαφύλαξης από μέλη του forum, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες της προβολής που οι ίδιοι δημιούργησαν και που σκοπεύουν να συνεχίσουν. Δεν μπορούμε να μην εξοργιστούμε στην ιδέα και μόνο ότι την επόμενη φορά που θα προσεγγίσουμε τη σπηλιά κάποιος βαζεβουζούχος διαφωτιστής-φύλακας του μέρους θα μας «τσεκάρει», και προειδοποιούμε τον όποιο φοφίκο το επιχειρήσει ότι θα τον ταράξουμε στις κλωτσές.

 

Περιττό να σημειώσουμε ότι σκυλομετανιώνουμε για την ανακίνηση του θέματος εκ μέρους μας και ζητάμε κατανόηση από τους λίγους καλόπιστους αναζητητές που προσπάθησαν και προσπαθούν να ερευνήσουν το αίνιγμα της Πεντέλης με γνήσια και ειλικρινή διάθεση. Αυτοί οι λίγοι είναι πάντοτε τα θύματα όπου και όποτε τα ποδοβολητά του κοπαδιού των πολλών και άσχετων σηκώνουν σκόνη και φασαρία, μέσα στη φρενίτιδα για το κυνήγι του προσωπικού συμφέροντος.

 

Η παρακάτω αδημοσίευτη φωτογραφία της σπηλιάς είναι η πλέον αποκαλυπτική απ' όσες έχουμε στην κατοχή μας και την αφιερώνουμε σ' αυτούς τους λίγους.

 

Η σπηλιά της Πεντέλης.

 

Καλό σας ταξίδι, και ίσως κάποτε συναντηθούμε και τα πούμε κι από κοντά.

 

18/09/2003

 


  

2