12

 


 

Καλό καλοκαίρι.

 

 

Η μετεγκατάσταση του site, εν μέσω των περιπετειών στις οποίες αναφερθήκαμε κατά την τελευταία ενημέρωση, ολοκληρώθηκε πλήρως, οπότε μπορούμε πλέον να ασχοληθούμε με την επερχόμενη ενημέρωση του. Όσο για backup, είπαμε, δεν την ξαναπατάμε (Won't Get Fooled Again).

 

17/07/2008

 


 

Το να βρεις πια θέση πάρκινγκ στην Αθήνα έχει καταντήσει αηδία...

 

 

Υπάρχουν κάποιοι ήχοι, το άκουσμα των οποίων σε στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Και, εντάξει, διαβάζοντας μια τέτοια δήλωση, το μυαλό ορισμένων μπορεί να πηγαίνει σε φασματικά ουρλιαχτά, μεταμεσονύχτια αλυχτίσματα και δαιμονικά χασκόγελα, εμείς όμως εδώ μιλάμε για τον επαναλαμβανόμενο ήχο «κρατς-σκριτς-σκριτς» που μας υποδέχτηκε τη μοιραία νύχτα της 20ης του περασμένου Απριλίου, καθώς επιχειρούσαμε να ανοίξουμε τον υπολογιστή όπου αποθηκεύονται -μεταξύ άλλων- όλα τα αρχεία του site. Για τους χρήστες Η/Υ που στο παρελθόν είχαν την ατυχία να ακούσουν το δυσοίωνο αυτό ήχο, μάλλον δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Για τους υπόλοιπους, εξηγούμαστε: ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή είχε χαλάσει, κοινώς «κτυπήσει», ή αλλιώς παραδώσει το πνεύμα και αποδημήσει εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως, εν τόπω όπου, τέλος πάντων, πηγαίνουν όλοι οι ενάρετοι σκληροί δίσκοι μετά το πέρασμα τους από τον μάταιο τούτο κόσμο.

 

Τι σήμαινε αυτό; Σήμαινε ότι -σαν να μην έφταναν τα διάφορα άλλα προβλήματα που μας ταλαιπωρούσαν τον τελευταίο καιρό- είχε χαθεί η πρόσβαση σε όλα τα κείμενα, φωτογραφίες, σημειώσεις, σκαναρισμένα αποσπάσματα βιβλίων, links κλπ. που είχαν σχέση με όσα έχουν γραφτεί και όσα ήταν προγραμματισμένα να γραφούν μέσα από το site. Διευκρινίζουμε ότι μιλάμε για τον υπολογιστή όπου γίνεται η αρχειοθέτηση και σύνθεση όλων αυτών σε ιστοσελίδες, και όχι για τον server που φιλοξενεί το δημοσιευμένο στο Διαδίκτυο site, ο οποίος και χαίρει άκρας υγείας, εκεί κάπου στο Los Angeles όπου βρίσκεται. Σημειώνουμε επίσης ότι, για διάφορους λόγους, τα αρχεία αυτά βρίσκονταν αποθηκευμένα μόνο στον συγκεκριμένο υπολογιστή, και σε κανέναν άλλον.

 

Μα, καλά, δεν υπήρχε backup (αντίγραφο ασφαλείας), ίσως αναρωτιέστε. Φυσικά και είχαμε κάνει backup, για τι ανθρώπους μας περάσατε; Όμως, εχμ, το τελευταίο backup των αρχείων είχε γίνει στις 23/10/07, δηλαδή έξι ολόκληρους μήνες πριν ο δίσκος τα τινάξει. Είχε χαθεί ανεπιστρεπτί, δηλαδή, όλη η δουλειά των τελευταίων αυτών έξι μηνών. Μέσα εκεί, βάλτε ένα ιδιαίτερα στρυφνό και απαιτητικό κείμενο-άρθρο για τη μονή Πεντέλης (προοριζόταν για την επερχόμενη ενημέρωση του site), με πολλά μεταφρασμένα αποσπάσματα αφηγήσεων ξένων περιηγητών, καθώς και διάφορες πολύτιμες φωτογραφίες, ορισμένες από τις οποίες δεν είναι δυνατόν να τραβηχτούν ξανά.

 

Ασφαλώς, στην αρχή, αρνηθήκαμε να δεχτούμε ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να είχε συμβεί σε έξυπνους και σώφρονες τύπους όπως εμείς. Έτσι, εφαρμόζοντας διάφορα πατροπαράδοτα γιατροσόφια, επιχειρήσαμε να επαναφέρουμε έστω και για λίγο το σκληρό μας δίσκο. Για παράδειγμα, εφαρμόζοντας τις σοφές οδηγίες της σελίδας http://geeksaresexy.blogspot.com/2006/01/freeze-your-hard-drive-to-recover-data.html, τυλίξαμε το δίσκο σε ζελατίνη, τον καταψύξαμε για μερικές ώρες και ξαναδοκιμάσαμε. Υποτίθεται ότι η συστολή από την ψύξη θα μπορούσε ίσως να σώσει την κατάσταση. Συνδέσαμε τον κατεψυγμένο σκληρό δίσκο και, πράγματι, ο ήχος «κρατς-σκριτς-σκριτς» είχε χαθεί, στη θέση του όμως ακουγόταν ο ακόμα πιο ανησυχητικός ήχος «τουκ-τακ», ο οποίος, μετά από λίγο, έδωσε και πάλι τη θέση του σε «κρατς-σκριτς-σκριτς». Φυσικά, ο δίσκος δε δούλευε. Δοκιμάσαμε κι άλλες «θεραπείες», όπως να στριφογυρίσουμε το δίσκο πολύ γρήγορα, μήπως και η φυγόκεντρος έκανε κάποιο θαύμα με την κεφαλή. Όμως, ο σκληρός δίσκος παρέμεινε εντελώς απαθής και στις προσπάθειες και στα καλοπιάσματα μας.

 

Η σορός του άλλοτε πολύξερου σκληρού δίσκου.

 

Είμαστε ενήμεροι, φυσικά, ότι υπάρχουν εταιρίες που εξειδικεύονται στην ανάκτηση δεδομένων από δίσκους που έχουν υποστεί βλάβη σε επίπεδο hardware, όμως, πέρα από τις εξωφρενικές τιμές και τα αβέβαια αποτελέσματα, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους δε σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση.

 

Μετά, λοιπόν, από όλες τις περιπέτειες του τελευταίου καιρού, η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής:

 

Έχουμε πλέον στη διάθεση μας έναν ολοκαίνουργιο υπολογιστή, με άφθονα βαρπιλατέρ και υψηλό οπουλασιόν (αν δεν έχετε ιδέα τι είναι τα βαρπιλατέρ και το οπουλασιόν, διαβάστε το διήγημα "Η Χρονοπαγίδα" του Κηθ Λώμερ -http://www.locus7.gr/proddetail.asp?prod=0185- μπας και μορφωθείτε και λίγο).

 

Επί τη ευκαιρία της τεράστιας ανακατωσούρας που έχει προκύψει, σκοπεύουμε την αυξήσουμε το χώρο του server που φιλοξενεί το site από 100 σε 1000ΜΒ, ώστε να μην είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε εκπτώσεις ως προς το μέγεθος και την ποιότητα των παρατιθέμενων φωτογραφιών, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα σε κάποιες περιπτώσεις. Στα πλαίσια αυτής της αναβάθμισης, το site θα πρέπει να μετεγκατασταθεί, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει «αναταράξεις» στη λειτουργία του, αλλά και στη λειτουργία του server της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Οι «αναταράξεις» αυτές προβλέπεται να έχουν καταλαγιάσει σε διάστημα δέκα ημερών, ίσως και νωρίτερα.

 

Μιας και κάναμε λόγο για ηλεκτρονική αλληλογραφία, έχουμε την υποψία ότι κάποια e-mail που στάλθηκαν τον τελευταία καιρό προς απάντηση ερωτημάτων αναγνωστών δεν παραλήφθηκαν ποτέ. Πρόκειται για μηνύματα που δε στάλθηκαν από το κεντρικό e-mail του site, αλλά από δευτερεύουσες διευθύνσεις e-mail συντελεστών του, οι οποίες όμως φέρουν πάντα την κατάληξη @iranon.gr. Το πρόβλημα φαίνεται να οφείλεται στη λειτουργία των φίλτρων «spam» που χρησιμοποιούν κάποιοι πάροχοι διευθύνσεων e-mail, όπως το «Yahoo!». Συνεπώς, όσοι αναγνώστες δεν έλαβαν απάντηση, ας κάνουν έναν έλεγχο στα «κομμένα» ως «spam» μηνύματα τους και ας ελέγξουν τα φίλτρα τους.

 

Θα μας πάρει καιρό να ορθοποδήσουμε και να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Σελίδες θα πρέπει να γραφούν από την αρχή, φωτογραφίες να τραβηχτούν ξανά, αποσπάσματα να μεταφραστούν εκ νέου κ.ο.κ. Η επόμενη ενημέρωση, με την προγραμματισμένη συνέχεια των τρεχουσών ενοτήτων του site, προβλέπεται να χρειαστεί μήνες.

 

Δεδομένης της αδυναμίας να ενημερώσουμε σύντομα το site με δικό μας υλικό, ετοιμάζουμε μια, χμ, «εναλλακτική διαδρομή» για τους λάτρεις της Πεντέλης το αμέσως προσεχές διάστημα. Όσοι πιστοί, ελέγξτε τη σελίδα της Πεντέλης περί τις αρχές Ιουλίου.

 

Μετά το πάθημα μας με το σκληρό δίσκο, θα γίνουμε πιο σοβαροί και υπεύθυνοι και στο εξής θα κάνουμε τακτικότατα backup στα αρχεία μας. Ναι, καλά...

 

Θα τα ξαναπούμε. Ως τότε, ευχόμαστε ενδιαφέρουσες, ονειρικές περιπλανήσεις (Runnin' Down a Dream).

 

--- Οι συντελεστές του www.iranon.gr ---

 

13/06/2008

 


 

Ζουν ανάμεσα μας...

 

 

Παράξενα φαινόμενα εκδηλώνονται αυτές τις μέρες εδώ στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, δεν ξέρουμε αν έχετε προσέξει μια ιδιάζουσα οσμή που έχει απλωθεί απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα τελευταία· ή, αν παρατηρήσατε κάποια μπουμπούκια που έκαναν ξαφνικά την εμφάνιση τους καταμεσής του Αυγούστου, ή μαϊντανούς που βλάστησαν μέσα στους καύσωνες. Ορισμένοι, πάλι, ίσως αισθάνεστε μια ανεξήγητη θαλπωρή, μια αίσθηση σαν κάποιοι, χωρίς να τους το έχετε ζητήσει, να θέλουν σώνει και καλά «να σας προστατέψουν και να σας αγαπήσουν».

 

Εμείς προβληματιστήκαμε αρκετά με τα παραπάνω, και, έπειτα από εκτεταμένη έρευνα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά τα παράξενα φαινόμενα οφείλονται στο ότι διανύουμε μια ακόμα προεκλογική περίοδο.

 

Τώρα, είθισται κατά τις προεκλογικές περιόδους να σχολιάζονται οι πολιτικοί, καθώς θεωρείται ότι είναι εκείνοι και οι πολιτικές τους που κρίνονται. Η αντίληψη αυτή, όμως, απηχεί μέρος μόνο της αλήθειας και είναι και αρκετά υποκριτική. Στην πράξη, οι πολιτικοί αποτελούν περισσότερο παράγωγα της κοινωνίας παρά καθοδηγητές της. Γιατί, πόσοι είναι οι πολιτικοί που θα τολμούσαν να πάνε κόντρα στις επιθυμίες των ψηφοφόρων τους, αν πίστευαν ότι αυτό θα ήταν το σωστό;

 

Κατά τις προεκλογικές περιόδους, λοιπόν, κρίνονται κυρίως οι ανεπίσημοι εκφραστές μιας κοινωνίας, όπως για παράδειγμα οι δημοσιογράφοι και οι παρουσιαστές/σχολιαστές δελτίων ειδήσεων, wannabies πολιτικοί και οι ίδιοι σε αρκετές περιπτώσεις, που πασχίζουν να φυτεύουν στα μυαλά των τηλεθεατών τους «ολόπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση» («wannabies»: προκύπτει από τις λέξεις "want to be - θέλω να γίνω" - με αυτόν τον όρο αποκαλούν ειρωνικά οι μαύροι της Αμερικής άλλους ομοφύλους τους, που κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μοιάζουν και να φέρονται όπως οι λευκοί).

 

Ας μη γελιόμαστε, όμως. Στην πραγματικότητα, πρώτοι απ' όλους κρινόμαστε εμείς οι πολίτες, αυτοί που στις δημοκρατίες έχουμε το δικαίωμα αλλά και την ευθύνη των επιλογών. Και δεν κρινόμαστε τόσο για τις επιλογές μας -που είναι αναμενόμενο να είναι και λανθασμένες πολλές φορές- όσο για τα κριτήρια με τα οποία κάνουμε αυτές τις επιλογές. Γιατί, έχετε προσέξει τους κατά καιρούς «αγανακτισμένους από την αναλγησία του κράτους» πολίτες, που συχνά-πυκνά προβάλλονται από τα δελτία ειδήσεων; Εκείνους τους εξοργισμένους, που κραυγάζουν όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανοργανωσιά των νοσοκομείων ή την αναίτια γραφειοκρατία των δημοσίων υπηρεσιών; Αλήθεια, τους περισσότερους από αυτούς, πόσα νανοδευτερόλεπτα λέτε να τους απασχόλησαν τα ζητήματα της αξιοκρατίας και της ορθής και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης την τελευταία φορά που έριξαν την ψήφο τους στην κάλπη; Πόσοι από αυτούς ψήφισαν με κριτήριο την προώθηση των «δικών τους ανθρώπων», που «θα διόριζαν τα παιδιά» ή θα εξυπηρετούσαν άλλα προσωπικά συμφέροντα/ρουσφετάκια; Πόσοι ψήφισαν ορμώμενοι από εμπάθεια, και πόσοι από συνήθεια; Και, τελικά, μήπως πολλοί από εκείνους τους αγανακτισμένους κραυγάζοντες είναι οι πρωταίτιοι των καταστάσεων για τις οποίες ωρύονται;

 

Προεκλογική περίοδος 2007. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί κατά τις εκδηλώσεις

εορτασμού προς τιμήν του βασιλιά Καρνάβαλου, που συμπτωματικά (;) τα τελευταία

χρόνια διοργανώνονται και στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το κτίριο της Βουλής.

 

Μια τελευταία επισήμανση, που αφορά μια διαφορετική όψη των εκλογών και συνδέεται με παλαιότερη συζήτηση μας: και αυτή τη φορά, οι εκλογές προκηρύχθηκαν σε ημερομηνία κατά την οποία η Σελήνη θα γεμίζει (16/09/07). Έτσι, το «σκορ» γίνεται τώρα 10:2, κάτι που δε μοιάζει συμπτωματικό (δέκα από τις δώδεκα συνολικά ψηφοφορίες βουλευτικών εκλογών μετά τη μεταπολίτευση προκηρύχθηκαν σε ημερομηνίες κατά τις οποίες η Σελήνη γέμιζε - ή, όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές, θα γεμίζει).

 

 

Στη διεύθυνση http://www.hyper.net/ufo.html, που λάβαμε μέσω e-mail από το φίλο του site Δημήτρη Χατζόπουλο, μπορείτε να δείτε μια ενδιαφέρουσα αγγλόγλωσση ιστοσελίδα, με πλήθος κατηγοριοποιημένων και ταξινομημένων στοιχείων γύρω από το μεγάλο θέμα των UFO. Σοβαρή δουλειά, με πλήθος παραπομπών. Ιδιαίτερα μας άρεσε το τμήμα «Quick Technical Overview».

 

 

Με αφορμή την προβολή μιας ακόμα τηλεοπτικής εκπομπής για την Πεντέλη προ μερικών μηνών, τελευταία λάβαμε αρκετά μηνύματα αναγνωστών όπου διατυπώνονταν ποικίλα σχόλια και ερωτήσεις. Και, μιας και φαίνεται ότι επικρατεί κάποια σύγχυση, θα θέλαμε εδώ να διευκρινίσουμε ότι κανένας από τους συμμετέχοντες στο site δεν εμφανίστηκε σε εκείνη ή σε άλλη ανάλογη εκπομπή.

 

Την άποψη μας για τις τηλεοπτικές εκπομπές του είδους, αλλά και γενικότερα για τον τρόπο παρουσίασης/πώλησης θεμάτων από το χώρο της αναζήτησης του Αγνώστου, την είχαμε εκφράσει και παλαιότερα, μέσα από σχετικό μας σχόλιο. Δεν έχουμε να προσθέσουμε και πολλά στα όσα είχαμε διατυπώσει τότε, εκτός ίσως από τη διαπίστωση ότι η όλη κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, και από εκεί στο ακόμη χειρότερο.

 

Το γιατί αυτό συμβαίνει, δε νομίζουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Πέρα από οτιδήποτε άλλο, είναι σαφές για οποιονδήποτε διαθέτει έστω και λιγοστά μικρογραμμάρια κρίσης (μια αρχέγονη δεξιότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου, που στις μέρες μας τελεί υπό διωγμό, δεχόμενη πολλαπλά πλήγματα από παντού και κακοποιούμενη ποικιλοτρόπως, ιδιαίτερα κατά τις προεκλογικές περιόδους) ότι, ακόμα κι αν ένας δημοσιογράφος ενδιαφέρεται πραγματικά για το προς παρουσίαση θέμα, ακόμα κι αν έχει επενδύσει χρόνο ώστε να ενημερωθεί ο ίδιος γύρω από αυτό, ακόμα κι αν διαπνέεται από όλες τις ευγενείς προθέσεις, ακόμα κι αν οι καλεσμένοι του αντιστοιχούν στους μεγαλύτερους ειδήμονες του χώρου, είναι εντελώς αδύνατο, μέσα σε δυο-τρεις ώρες εκπομπής διακοπτόμενης διαρκώς από διαφημίσεις, να παρουσιαστεί στοιχειωδώς κάτι που υποτίθεται ότι άπτεται καταστάσεων που ξεφεύγουν από τις δυνατότητες της ορθολογιστικής προσέγγισης.

  

Απαντώντας, λοιπόν, σε κάποια e-mail που λάβαμε, όχι, δε σκοπεύουμε να εμφανιστούμε στην τηλεόραση, ούτε και να σχολιάσουμε πράγματα που ακούγονται στις διάφορες εκπομπές. Άλλωστε, σχετική πρόσκληση -ευγενικότατη ομολογουμένως- είχαμε λάβει παλιότερα, και αρνηθεί εξίσου ευγενικά.

 

 

Αφήστε που συνήθως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πότε προετοιμάζονται εκπομπές σχετικές με θέματα που πραγματεύεται το site.

 

 

Πάντως, για την ιστορία, το θέμα του γεω/ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της Πεντέλης -σε σχέση με το οποίο παρατίθεται ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο στις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007- δεν ξέφυγε τελικά. Γιατί, μπορεί να μη συζητήθηκε σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, παρουσιάστηκε όμως από νεότευκτο περιοδικό, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τελευταία. Δράστης - ποιος νομίζετε; Μα, ο κύριος Ρίζος, που μας είχε απασχολήσει και παλιότερα.

 

Στο σχετικό άρθρο, λοιπόν, μέσα από μία τμηματική περίληψη όσων παρουσιάζονται στις ενότητες "Πεδία, κύματα, έργα και κεραίες" και "Συζήτηση σε πρώτο επίπεδο" της σελίδας της Πεντέλης, είχαμε και την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να πληροφορηθούμε ότι αποτελούμε την «απόλυτη όσο και ανώνυμη ομάδα», καθώς και ότι υπηρετούμε σε «ευαίσθητους τομείς και υπηρεσίες».

 

Η αρχική και η καταληκτική σελίδα του άρθρου.  Βρε, τι ανακαλύπτει κανείς για τον εαυτό του διαβάζοντας περιοδικά...

 

Τώρα, κοιτάξτε, για το «απόλυτη» δεν ξέρουμε, η αλήθεια όμως είναι ότι μερικές φορές, ειδικά όταν επιστρέφουμε από εξορμήσεις στην Πεντέλη, είμαστε μια άπλυτη ομάδα. Όσο για το «ευαίσθητο» της υπηρεσίας μας, θα λέγαμε ότι υπηρετούμε σε μάλλον αναίσθητους τομείς.

 

Α, ελάτε τώρα, δεν πιστεύουμε να περιμένετε να σχολιάσουμε στα σοβαρά όλα όσα λέγονται, γράφονται και, γενικώς, κυκλοφορούν στο λεγόμενο χώρο της έρευνας στη χώρα μας. Εκτός του ότι βαριόμαστε σπαρακτικά, κάτι τέτοιο θα ήταν άστοχο, αφού οι μεν διαθέτοντες μικρογραμμάρια κρίσης έχουν, ούτως ή άλλως, αντιληφθεί τα προφανή, οι δε μη διαθέτοντες μικρογραμμάρια κρίσης θα συνεχίσουν ακάθεκτοι και αγέρωχοι την πορεία τους, ανεπηρέαστοι από οτιδήποτε τους χαλάει την εικόνα που έχουν σχηματίσει στο μυαλό τους.

 

Πάντως, χωρίς διάθεση πλάκας, κύριε Ρίζο, τη φορά αυτή παρουσιαστήκατε σημαντικά βελτιωμένος. Τουλάχιστον διευκρινίσατε ότι το άρθρο δε βασίζεται σε δική σας έρευνα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, όμως, γιατί δε γράψατε κάτι δικό σας, παραπέμποντας εν ανάγκη και στο site - πράγμα με το οποίο δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Καλή συνέχεια και καλή τύχη στο περιοδικό.

 

Ξέρετε κάτι, όμως; Ό,τι κι αν γράφουμε εμείς, ό,τι κι αν λένε οι άλλοι, το μεγάλο Άγνωστο, εκείνο το Άγνωστο με κεφαλαίο «α», με το οποίο είχαμε κλείσει το πρώτο μέρος -τον πρόλογο ουσιαστικά- της σελίδας μας για την Πεντέλη, παραμένει πάντα άθικτο και απόμακρο. Δε φτάνει κανείς ως εκεί με λέξεις, είναι άλλου είδους το υλικό από το οποίο είναι σχηματισμένα τα μονοπάτια που θα πρέπει να ακολουθήσει αν θέλει να προσεγγίσει σε εκείνα τα ανεμοδαρμένα ύψη (Wuthering Heights). Ευτυχώς.

 

 

ΥΓ. Δεν είναι μόνο ο Ρίζος που φέρεται να γνωρίζει πολλά για εμάς (τουλάχιστον, εκείνος δεν το κάνει με εμπάθεια). Στο link http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2778, που μας απέστειλαν, εμφανίζεται κάποιος φορουμάρχης να δηλώνει «...Το αστειο ειναι οτι 2,5 περιπου χρονια μετα το περιστατικο αυτο (εδω και ενα 6μηνο περιπου οπως ειπα και παραπανω) εχουμε πληροφορηθει απο εγκυρη και ανεξαρτητη πηγη πως το συκοφαντικο τρολ στο εσωτερικα (συχνα πυκνα τον συνοδευε και ενας αλλος-επισης χαμενος- που το νικ του ξεκινουσε απο wolf) -και που συχνα πυκνα εριχναν το δηλητηριο τους κατα δω απο το ιδιο φορουμ χωρις καποια προφανη αιτια- ειχαν αμεση (τουλαχιστον ο ενας σιγουρα) ή εμμεση σχεση με το site (εννοείται το παρόν site) το οποιο στηριξαμε στην ανακοινωση μας!!!...». Για όσους δεν είχαν παρακολουθήσει την ιστορία στην οποία αναφέρεται το προηγούμενο link, συνιστάται μια μικρή αναδρομή σε προηγούμενη μας σχετική ενημέρωση. Το δε παραπάνω απόσπασμα φαίνεται ότι αποτελεί προϊόν νοητικών διεργασιών του Μηνά, εκείνου που και σε εκείνη την περίπτωση μας είχε ξεσκεπάσει, γνωρίζοντας μας ότι «κοροϊδεύουμε τον κόσμο» και ότι «ο Ρίζος είναι μέλος του Ίρανον».

 

Δεν είχαμε ασχοληθεί τότε ιδιαίτερα με τον συγκεκριμένο «σκεπτόμενο», καθώς μας είχε θυμίσει την κατηγορία των ανθρώπων που, όταν ακούνε να μιλούν για τα άστρα, εκείνοι νομίζουν ότι εννοούν τις τρύπες από το σουρωτήρι τους. Να, όμως, που τώρα επανήλθε δριμύτερος, και βασιζόμενος σε «έγκυρη και ανεξάρτητη πηγή», δεν έχει κανένα ενδοιασμό να αναφερθεί συκοφαντικά σε ανθρώπους για τους οποίους αυτός και η όποια «έγκυρη και ανεξάρτητη πηγή» δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν απολύτως τίποτα.

 

Και πάλι, παρά το εξοργιστικό όλων αυτών, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε περισσότερο. Σημειώνουμε μόνο ότι αυτή τη φορά, διαβάζοντας τη «δίκαιη αγανάκτηση του Μηνά», θυμηθήκαμε σκηνές από την ταινία "Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος", με το ίδιο όμως άτομο να πρωταγωνιστεί και στους δύο ρόλους.

 

26/08/2007

 


  

12